24-UURS ZORG

Doel

Doelstelling

Onze doelstelling is het bieden van complexe zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen met een beperkte levensverwachting. Deze zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Naast het bieden van deze zorg streeft Kinderhospice Binnenveld ernaar kennis op het gebied van palliatieve zorg voor kinderen te ontwikkelen én uit te dragen.

24-uurszorg

Een kenmerk van de zorg in Kinderhospice Binnenveld is dat het veelal gaat om kortdurende – ofwel respijt- zorg. Dit is complexe zorg ter verlichting van de thuissituatie. Kinderhospice Binnenveld biedt incidenteel ook langdurige zorg aan zieke kinderen.

Voor wie is het Kinderhospice?

De leeftijden van de kinderen variëren van 0 tot en met 17 jaar. Onze kinderen hebben verschillende aandoeningen. Zoals bijvoorbeeld spierziekten, metabole ziekten, kanker, aangeboren afwijkingen en tal van andere aandoeningen. Ook verblijven kinderen in ons huis die bijvoorbeeld beademingsafhankelijk zijn of een tracheacanule, port-a-cath, zuurstof óf andere medische apparatuur hebben.

Werkwijze

Onze zorg

In Kinderhospice Binnenveld zijn 24 uur per dag gespecialiseerde verpleegkundigen aanwezig. Zij geven professionele kinderzorg. Deze zorg sluit aan op de zorgvraag van ieder individueel kind. Het gaat hierbij om complexe zorg en begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van sondevoeding, zuurstof en van medicatie via porth-a-cath, het geven van pijnstilling via een pomp, intraveneuze therapie, stomazorg, tracheo stomazorg en (24 uurs) beademing. 

Kortom; intensieve zorg. In onze zorg staat het kind altijd centraal en niet de ziekte.

Aanmelding

U kunt zelf uw kind voor Kinderhospice Binnenveld aanmelden. Vanzelfsprekend mag een betrokken zorgverlener zoals de kinderarts, maatschappelijk werker, cliëntondersteuner of iemand anders dit ook doen. Voor de aanmelding van uw kind kunt u gebruik maken van het contactformulier of een mail sturen naar intake@kinderhospicebinnenveld.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Telefonische aanmelding is uiteraard ook mogelijk via telefoonnummer 0342-405204.

Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. 

Ouderverblijf

Op het erf van Kinderhospice Binnenveld staat een gezellig ouderverblijf.
Voor veel ouders is dit een uitkomst wanneer hun kind voor het eerst in het Kinderhospice verblijft. Maar ook bijvoorbeeld als eerste stap naar huis. Oefenen om alleen voor je kind te zorgen is een hele ervaring. Weten dat er in de directe nabijheid verpleegkundigen zijn die je zo nodig kunnen bijstaan vermindert de spanning.

Tegen een kleine vergoeding kunnen ouders gebruik maken van het ouderverblijf.

Contactgegevens

Kinderhospice Binnenveld is te bereiken via:

 

Ons adres is:

Binnenveld 11
3771 PL Barneveld

 

Openingstijden 

Wij zijn 7x 24 uur geopend, het gehele jaar.