Kinderhospice

De naam is misschien verwarrend, maar Hospice betekent ‘Gasthuis’ of ‘Herberg’. Een veilige plek waar je even mag uitrusten.

Sommige mensen denken dat een kinderhospice, net als een hospice voor volwassenen alleen gericht is op de zorg in het laatste stukje van het leven. Dat bij ons dus alleen kinderen komen, die binnenkort komen te overlijden. Dat is niet het geval.

Kinderhospice Binnenveld wil een herberg zijn voor gezinnen die even moeten uitrusten, zodat ze daarna hun reis weer kunnen vervolgen.  

Wij bieden zorg aan (ongeneeslijk) zieke kinderen ongeacht de verwachte levensduur. Onze kinderen hebben allemaal een levensbedreigende of levensbeperkende aandoening. In Kinderhospice Binnenveld krijgen zieke kinderen de ruimte om zich, ondanks hun ziekte, te blijven ontwikkelen. Ook is ons doel om ouders tijdens hun ‘reis’ te ontlasten in de vaak complexe en intensieve zorgvraag.

We zijn ons ervan bewust dat het woord Hospice voor sommige mensen een beladen woord is en dat dit wellicht mensen kan afschrikken, maar voor ons laat het zien dat we méér zijn, dat onze gasten geen ‘kleine zorgvragen’ hebben. Maar dat zij, met hun intensieve zorgvraag, welkom zijn in onze Herberg.

Eline Groenevelt – juni 2024