Onderwijs met zorg

Doel

Voor kinderen uit Barneveld en omgeving met een intensieve zorgvraag, is er onderwijszorggroep De Mus. Deze naam is gekozen door ouders en staat symbool voor het doorzettingsvermogen van hun kinderen. Mussen zijn klein, maar taai. 

Binnen dit programma ontvangen leerlingen onderwijs van SO De Wegwijzer en zorg van Kinderhospice Binnenveld en ‘s Heeren Loo.

Voor wie?

Het onderwijszorgaanbod is voor leerlingen tussen de 4 en de 12 jaar die continue verpleegkundige zorg en verpleegkundig toezicht nodig hebben. De leerlingen zijn in staat tot enige vorm van ontwikkeling. Ze kunnen functioneren in een groep en zijn in zoverre stabiel dat ze voldoende concentratievermogen hebben. Er is ruimte voor totaal zes leerlingen waarbij gestart wordt met instroom van kinderen tussen de 4 en 8 jaar.

Werkwijze

Programma

Op maandag, dinsdag en donderdagochtend wordt er onderwijs gegeven door een leerkracht van SO De Wegwijzer uit Ede. In de middag wordt de begeleiding verzorgd door een pedagogisch medewerker van ’s Heeren Loo. De hele dag is er ondersteuning van een verpleegkundige van Kinderhospice Binnenveld. ‘De Mus’ is 48 weken per jaar open, waarbinnen er 40 weken onderwijs wordt gegeven.

Door wie?

Dit onderwijszorgaanbod is tot stand gekomen door samenwerking tussen Kinderhospice Binnenveld, SO de Wegwijzer, SBO De Vogelhorst, zorgorganisatie ’s Heeren Loo, samenwerkingsverband Rijn en Gelderse Vallei en onderwijsorganisatie De Onderwijsspecialisten.

Aanmelding

Wilt u meer weten over het onderwijszorgaanbod en bespreken of dit een fijne en passende plek zou kunnen zijn voor uw kind?

Voor vragen of aanmelding van uw kind kunt u gebruik maken van het contactformulier of een mail sturen naar intake@kinderhospicebinnenveld.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Telefonisch contact opnemen is uiteraard ook mogelijk via telefoonnummer 0342-405204.

Contactgegevens

Wij zijn te bereiken via info@kinderhospicebinnenveld.nl.
Openingstijden: 

De onderwijszorggroep is geopend op maandag, dinsdag en donderdag, behalve op feestdagen en 4 vakantieweken per jaar.