Stichting Vrienden

Afbeelding van het gebouw

Algemeen

De stichting Vrienden van Kinderhospice Binnenveld steunt het Kinderhospice bij het verlenen van de zorg. Dit doen we door middel van het verwerven van fondsen en middelen. Deze fondsen worden ingezet voor de zorg, zorgvernieuwingsprojecten en voor de aanschaf van materialen en speelgoed voor de kinderen. Daarnaast helpt de stichting Vrienden bij het genereren van naamsbekendheid voor het Kinderhospice.

Een specifiek doel van de stichting Vrienden is het ontwikkelen van kennis over kinderpalliatieve zorg. 

 

De Stichting Vrienden van Kinderhospice Binnenveld heeft een ANBI status. De benodigde documenten hiervoor vindt u onder publicaties

Doneren

Direct doneren via Tikkie

Doneren via Tikkie is de simpelste manier om een donatie te doen aan Kinderhospice Binnenveld. Dit kunt u doen door de stappen te volgen op onze webpagina: Doneren

Periodieke schenking met belastingvoordeel

Wilt u Kinderhospice Binnenveld helpen en tegelijkertijd profiteren van maximaal belastingvoordeel? Dat kan door middel van een periodieke schenking. Hier vindt u het formulier periodieke schenkingen. 

Schenken en nalaten

U kunt het kinderhospice ook opnemen in uw testament. Vraag hiernaar bij uw notaris. 

Waar sparen we voor?

Onderstaand een overzicht van zaken waar we op dit moment voor sparen.

Juni 2024 – Beleeftuin

Afgelopen periode zijn we gestart met de aanleg van onze beleeftuin. We zijn al een heel eind met de aanleg door de vele giften die we hebben ontvangen. Voor deze tuin sparen we nog voor sensorisch spelmateriaal voor buiten.

Contactclowns / muziektherapie / belevenistheater

Onze kinderen genieten enorm van muziek, belevenissen en samen mooie dingen doen. We sparen dan ook het hele jaar door voor dit soort ‘mooie dagen’. U kunt dan denken aan de inzet van de muziektherapeute, een belevenistheater of een bezoek van de contactclowns. Ook hebben we in 2024 Juf Roos uitgenodigd in het Schaffelaartheater voor onze kinderen. Dat was een fantastisch feest wat alleen mogelijk gemaakt kan worden door middel van giften.

Spelmaterialen

Met enige regelmaat staat er nieuw spelmateriaal op de verlanglijst van de kinderen en personeelsleden van het Kinderhospice. Soms omdat het oude stuk is gegaan, soms omdat we ‘iets nieuws’ hebben gezien.

Kennisontwikkeling

We zetten ons momenteel samen met partners in om nut en noodzaak van ACP gesprekken in de kinderpalliatieve zorg te onderzoeken én door te ontwikkelen. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om een studie ‘bewegen in de kinderpalliatieve zorg’ op te starten. Dit vraagt veel inspanning en middelen van het Kinderhospice. 

 

Contact

Het bestuur van de stichting Vrienden bestaat uit:

  • Dhr. G. (Geert) Noorman, voorzitter
  • Dhr. H. (Henk) van de Bunt, penningmeester
  • Dhr. G.H. (Gerard) van de Fliert, secretaris

De stichting Vrienden van Kinderhospice Binnenveld kunt u bereiken via email: vrienden@kinderhospicebinnenveld.nl.

U zult te woord worden gestaan door Ditta van de Bovenkamp. Zij is verantwoordelijk voor de fondsenwerving.

Onze sponsoren

Het Binnenveld is een prachtige plek. Zo’n plek is erg kostbaar en we zijn dan ook ontzettend dankbaar dat er sponsoren zijn die ons structureel steunen. Hier ziet u een klein overzicht van een aantal van onze vaste sponsoren. Nogmaals dank!

Wilt u als sponsor ook iets betekenen? Neem dan contact via vrienden@kinderhospicebinnenveld.nl